O Festivalu

Biciklana FEST  je novosadski biciklistički festival. Ove godine će biti održan od 28. do 30. avgusta u dvorištu hotela Vojvodina i besplatan je svim zainteresovanim građanima. Festival organizuje Novosadska biciklistička inicijativa.

Biciklana FEST je regionalni festival čiji je osnovni cilj podrška unapređenju i razvijanju biciklističkog saobraćaja i popularizacija korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva. Festival nudi promotivne i edukativne aktivnosti, a svako može da nađe nešto zanimljivo!

Promotivne aktivnosti će obuhvatiti biciklističke igre bez granica, radionice za decu i malo veću decu, koncerte, bici modu, te razne ostale aktivnosti kojima ćemo pokušati da izazovemo mnogo zadovoljstva i smeha. Cilj nam je da šira zajednica i javnost shvati kako biciklisti nisu nikakvi čudaci ni ekstremisti, niti moraju biti čudno obučeni u svetleća odela i utegnuti u biciklističke helanke, nego da su to mnogobrojni građani koji koriste bicikl kao sasvim NORMALNO i svakodnevno prevozno sredstvo, kao što je to auto ili autobus.

Edukativne aktivnosti okupiće organizacije iz regiona koje se bave biciklizmom kao temom ili su zainteresovane da to učine u skoroj budućnosti, pa žele da pokupe sav "know-how" od iskusnijih organizacija i pojedinaca koji se profesionalno bave razvojem biciklističkog saobraćaja. Osim toga, sva predavanja i panel diskusije su otvorene, tako da mogu da se priključe i studenti, drugi aktivisti i svi zainteresovani.

Vidimo se poslednjeg petka u avgustu!