Simon Fessard, holandski stručnjak na Biciklana Festu!

izvor: http://www.mobycon.com

Osim dobre zabave i druženja na ovogodišnjem Biciklana Festu, veliku pažnju ćemo posvetiti i razvoju biciklizma u regionu. O mogućnostima unapređenja biciklizma, razgovaraćemo sa Simonom Fessardom iz Holandije. Simon se bavi urbanizmom, a svojim radom želi da što više osnaži građane i građanke da samostalno i lako koriste gradske resurse.

Osim toga, on veruje da biciklizam stvara osećaj pripadnosti. Fessard smatra da su svi uspešni javni prostori napravljeni kroz učešće javnosti. Ima različita iskustva, u urbanom planiranju i procesima kreiranja saobraćajnih politika. Simon je jedan od onih stručnjaka koji  dobro poznaje perspektivu ne samo iz Holandije već i iz drugih zemalja Evrope, i to putem iskustva.

 

U aktivističkom delu programa učestvovaće u radionici za kreiranje javnih politika, a u okviru „Dutch coffee“ sesije razgovaraće sa građanima i građankama o mogućnostima biciklizma.

 

Inače, Fessard je jedan od onih koji je na bajsu obišao Evropu i usput shvatio da na starom kontinentu samo mali broj ljudi ima taj luksuz i mogućnost da svakodnevno vozi bicikl. Ova putovanja su ga podstakla da još više radi na razovoju biciklizma.

 

 Ukratko, on želi da stvori grad koji nudi bolji život za sve.