Bici buvljak i ZORO: napravi svoj reciklirani bajs!

credits: Pimp Your Bike

Zrenjaninska omladinska razvojna organizacija (ZORO) je proletos pokrenula radionice sklapanja novih bicikala recikliranjem starih delova, kao jedan od načina popularizacije biciklizma, promocije održivih stilova življenja, podizanja svesti o važnosti očuvanja životne sredine recikliranjem i, pre svega, kao edukativni program gde zainteresovani mladi mogu naučiti kako sami da sklope, poprave i doteraju svoj bicikl.

 Iz ovog programa razvila se i ideja za pokretanjem projekta Pimp Your Bike, kojim bi se mladima iz Zrenjanina i okoline još više približile ove teme, ali i pokrenuo svojevrstan interaktivni biciklistički centar, koji bi još efikasnije promovisao biciklističku kulturu i sprovodio različite aktivnosti vezane za biciklizam.

Na Bici buvljaku ZORO će građanima Novog Sada i učesnicima Biciklana festa predstaviti mogućnosti recikliranja bicikala i proizvode dosadašnjih kreativnih radionica, uz promociju projekta Pimp Your Bike.

Detalji su dostupni i na profilu organizacije sa ovogodišnjeg Centrifuga konkursa, u okviru programa Superste.net Erste banke.