Barabarkina radionica - osnovci prijavite se!

Kada nekom postavimo pitanje: „Šta je to bicikl?“- najčešće ćemo dobiti odgovor da je to prevozno sredstvo na dva točka. Ali, da li je bicikl samo prevozno sredstvo? Za nekoga, bicikl znači radost, slobodu, za nekoga je bicikl čak i politički stav! Nekome bicikli služi za rekreaciju i sport, ali nekome je  bicikl značio zdravlje,  oslobođenje,  spas...nekome je bicikl važan za romantične  ljubavne sastanke, a nekome za posao....

A nekome, da stvara umetnost. Mnoga umetnička dela,  nastala su inspirisana biciklom i svim njegovim značenjima. Bicikl je, kao što znamo, sastavljen od točkova, lanca, kormana, raznih šrafova i drugih manjih i većih delova, koji povezani u jednu celinu čine savršen mehanizam.  A različiti mehanizmi ispunjavaju ceo naš život, a da toga mi možda nismo ni svesni. Mnogi mehanizmi takođe su inspirisali umetnike, pa tako, postoji nešto što se zove kinetička umetnost, odnosno, umetničke slike ili skulpture koje se pokreću.

 

Pozivamo vas, da, inspirisani biciklima i njihovim mehanizmima, na radionici koju će voditi Barabarka u okviru Biciklana festa , zajedno kreiramo svoja umetnička dela, da pokušamo da napravimo skulpture koje se pomeraju, a koje neko zove i „mrdalice“.

 

Radionica će se održati u subotu, 29. avgusta, u dvorištu hotela „Vojvodina“, od 10 do 13 časova

Radionica je predviđena za uzrast od 8 do 12 godina.

 

Prijava na : barabarka.office@gmail.com

 

U prijavi navedite ime i prezime, uzrast i broj telefona na koji možemo da vas kontaktiramo. Takođe, bilo bi dobro da naglasite da li vaši roditelji dozvoljavaju da fotografije koje budemo pravili na radionici budu postavljene na društvenim mrežama.

Broj učesnika je ograničen, pa vas molimo da se što pre prijavite.

 Dobrodošli!